Ullambana-festivaali
Ullambana (viet. Vu Lan) – on yksi buddhalaisuuden tärkeimmistä festivaaleista, jolloin ilmaistaan kiitollisuutta vanhemmille, uhrataan edesmenneille hengille ja nälkäisille haamuille ruokauhreja. Ullambana-festivaalia vietetään vuosittain kuukalenterin seitsemännen kuukauden viidentenätoista päivänä.
Sana Ullambana koostuu kahdesta sanskritin kielen sanasta, "ullam" tarkoittaa roikkua ylösalaisin ja sana "bana" tarkoittaa pelastaa. Ullambanan sanan merkitys on siis: pelastamista ylösalaisin ripustetuksi tulleelta tai suurelta kärsimykseltä.
Juhlapäivän aamuna esi-isien alttarille asetetaan yleellinen tarjotin, jossa on erilaisia ruokia. Alttarilla on myös suitsukkeita ja niillä kutsutaan henkiä juhlimaan juhlaa herkullisien ruokien parissa. Perinne sai alkunsa Buddhan yhden lähimmän opetuslapsen Maudgalyayanan (viet. Muc Kien Lien) mukaan. Maudgalyayana haki Buddhan apua pelastaakseen äitinsä, joka oli nälkäisten haamujen maailmassa. Buddha kertoi hänelle uhrien antamisesta sanghalle ja jolloin ruokauhrit siirtyvät hänen äidilleen ja muille haamuille. Maudgalyayana seurasi vilpittömästi mestarinsa ohjeita, jolloin hänen äitinsä pelastui.
Monissa luostareissa pidetään Vu Lanin aikaan"ruusu paidassa" -seremonia temppelissä vierailijoille. Vierailijat käyttävät punaista tai valkoista ruusua. Punaista ruusua käytetään elossa oleville äideille ja valkoista menehtyneille. Ruususta on tullut rakkauden ja yhteisön välisen yhteyden symboli. Rukousten lisäksi vietnamilaiset ilmaisevat kiitollisuutta myös tarjoamalla esi-isilleen hedelmiä, tahmeita riisikakkuja, ja välipaloja alttarilla. Yöllä monet vietnamilaiset pitävät seremonian, jossa he sytyttävät lyhtyjä edesmenneiden muistoksi ja toiveiden toteutumiseksi.