Emmi Lee | | 1 phút để đọc

Tietoa luostarista

Tietoa luostarista

Liên Tâm -luostari (Lootuksen sydämen temppeli) on Turun Moision kaupunginosassa sijaitseva buddhalainen luostari, joka avattiin kesällä 2013. Luostarin rakentaminen aloitettiin vuonna 2005. Luostarin perusti Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta, joka on suurin Buddhalainen yhteisö Suomessa. Buddhalaisuudessa kukkiva lootuskukka merkitsee valaistumista ja puhtautta.

Luostarin apottina toimii Thich Hanh Bao, joka on 42. sukupolven rinzai-zen-koulukunnan opettaja. Kunnianarvoisa Thich Hanh Bao on Buddhist Organizationin puheenjohtaja, Vien Y -pagodin apotti Padovassa, Italiassa, ja Vietnamin Buddhalaisen Kulttuurin keskuksen puheenjohtaja, sekä World Buddhist Sangha Councilin (WBSC) hallituksen jäsen.

Luostarissa harjoitetaan Zen buddhalaisuutta ja Puhtaan maan buddhalaisuutta. Puhtaan maan buddhalaisuuteen -suuntautuneita käytäntöjä ja käsitteitä löytyy Mahāyāna-buddhalaisesta peruskosmologiasta, ja ne muodostavat tärkeän osan Kiinan, Japanin, Korean, Tiibetin ja Vietnamin mahāyāna-buddhalaisessa perinteessä.  Puhtaan maan buddhalaisuus nojautuu buddhalaisiin pyhiin kirjoituksiin, jotka kuvaavat Amitabha, ”Ääretön valo”-nimisen buddhan puhdasta maata. Zen on mahayana-buddhalaisuuden suuntaus, joka syntyi Kiinassa Tang-dynastian aikaan. Sana "Zen" tarkoittaa "meditaatiota".  Zen on = mielentila, joka ulottuu kaikkiin toimintoihin.  Työ teko, syöminen, nukkuminen, kävely, seisominen– kaikki ovat zen-harjoituksia. Zen-buddhalaisuuden tavoitteena on mietiskelyn avulla tavoitellaan sisäistä valaistumista.

Temppelin pihalla on nelimetrinen marmoripatsas, joka esittää myötätunnon jumalatar Avalokiteshvaraa/Quan Yin. Jumalatar kuuntelee kaikkien tuntevien olentojen rukouksia ja huolia.  Quan Yin opastaa olemaan lempeä ja tukemaan toisia. Legendan mukaan Quan Yin syntyi valkoisesta valosta, jonka Amitabha säteili oikeasta silmästään, kun hän oli autuuden olotilassa.

Quan Yin patsas